• May 29, 2024

Med etårige klatrere i højden

Klatreplanter er gode i enhver have og på enhver altan. Går man op med grønt, skaber man hurtigt variation.

På grund af de farverige blomster og hurtige vækst er årlige klatrere attraktive atmosfæreskabere på balkonen og terrassen. Især i nyanlagte haver og på kedelige altaner kan du skabe en enkel og direkte atmosfære med lodret grønt.

Såning og pasning af årlige klatrere
Du kan så selv eller købe etårige klatreplanter. Såning af etårige klatreplanter er let og kan gøres indtil begyndelsen af ​​juni. Hold jorden fugtig, og når planten begynder at vokse, anbefales det at gøde en gang hver 2. uge. Med årlige klatrere skal du også tænke på planternes støtte. Bind dem med sejlgarn eller tråd. Eller før planten langs et stativ.

Årlige klatrere med blomster
Etårige klatrere med blomster er for eksempel Suzanne med de smukke øjne og Nasturtiums. Mindre kendt er Kanariekirsebær: lige så let en plante, men med en lidt anderledes bladform og flotte gule kamede blomster. Andre enårige klatreplanter med blomster er ærter (Lathyrus) og klokkebinde (Cobaea).

Spiselige årlige klatrere
Det er også rart at plante eller så spiselige etårige klatreplanter. Humle (Humulus) vokser hurtigt og producerer blomster, som du kan bruge til at lave te. Blomsterne af nasturtiums er lækre i en salat.

Passionsblomst har smukke blomster og velsmagende frugter. Spørg havecentret om frugtsorter (såsom Passifloris edulis) og en selvbefrugtende plante, eller køb flere planter, der befrugter hinanden. Med milde vintre har du en chance for, at denne plante vil vokse igen året efter.

Agurk eller cornichon er en overraskende fin klatreplante til din altan eller til at give en pergola karakter. Vælg en sort med miniagurker og høst frugterne, når de er små.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *